Tilbage til Alt om Ilskov

Lyden af Ilskov

Ilskov er en landsby i den nordlige del af Herning kommune. Det er en by, der efterhånden har eksisteret i mere end 100 år, og den gemmer således på adskillige interessante historier.  

Læs opstartshistorierne til lyden af Ilskov Tryk her

Opstartshistorierne blev indleveret til professionelle skuespillere og lydfolk. De ændrede på historierne og udvalgte 20, som de lavede lydfiler til. Disse historier er de historier, der findes ude på selve ruten ved de 20 poster. Vi har ønsket, at historierne også skal kunne høres, når man sidder hjemme.

Læs og lyt til de dramatiserede skuespil Tryk her

 

 

Sådan finder du ruterne: Læs nedenunder.

Med denne tur kan du opleve Ilskovs historie helt tæt på og høre om naturen i området.

Din smartphone og app’en ‘Lyden af Ilskov’ holder øje med, hvor du er, og afspiller automatisk de små dramatiserede skuespil på præcist de steder hvor historierne udspillede sig (markeret som poster på kortet). Hør bl.a. om opdyrkningen af heden, 2. verdenskrigs påvirkning i området og telefoniens udvikling.
Hent app’en ved hjælp af QR-koderne nedenfor eller søg efter ’Ilskov’ i den app store. Historierne finder du med et orienteringskort udgivet af Herning Orienteringsklub – Print kortet her.

Du kan også medbringe kontrolkortet med fotos. – Print det her.
De 20 fotos relaterer sig til de 20 poster og du kan derfor tage turen uden brug af smartphone. Ved hver post skal du skrive bogstavet fra det billede, der passer på posten i feltet, der svarer til postens nummer. Til sidst har du fundet kodeordet på i alt 20 bogstaver. 

Bemærk at app’en Indeholder lydbilleder i høj kvalitet og derfor kan tage lidt tid at hente ned. Dette er også afhængigt af hvor meget plads du har på din telefon. Så hav tålmodighed under installationen.
Når du tager turen skal du starte denne app’en og lige vente til GPS forbindelsen er etableret. Punkterne kan opsøges i vilkårlig rækkefølge.

Scan den øverste QR kode, hvis du har en iPhone. Den bringer dig direkte ind på App Store.

Scan den nederste QR kode, hvis du har en Android telefon. Den bringer dig ind på Google Play.

God fornøjelse!

 

 

 

 

 

 

 

 

Permanent link til denne artikel: https://ilskov.net/alt-om-ilskov/lyden-af-ilskov

Lyden af Ilskov – beskrivelse af historier

På denne side finder du redigerede historier med tilhørende lydfil. (Lydfilen er den med blå skrift, skal bare trykkes på, åbner i nyt vindue.) Start med at vælge det emne du vil læse/høre om Historie 01: Skåphusgård Historie 02: Ildsgaard (Ildsgaard lydfil) Historie 03: Ilskov Kirke Historie 04: Myremalm Plantage Historie 05: Tugthusfanger fra Horsens til …