Tilbage til Alt om Ilskov

Orienteringskort over Ilskov

Tag på opdagelse når det passer dig.

Har du brug for et kort over byen til skattejagten ved børnefødselsdagen, eller ønsker du at opleve Ilskov på en anden måde end normalt? Ja så har du muligheden her.

Ilskov har nemlig deres egen orienteringskort over byen, som frit kan downloades til eget brug. Kortet kommer i to udgaver; en med poster, og en uden. Du kan her vælge kortudgaven som du ønsker.   Uden poster >>>> Med poster


Dette kort er en gave.

Dette unikke orienteringskort er en gave til dig fra de organisationer og firmaer, du kan se på forsiden af kortet. Vi håber, du på et tidspunkt kan finde anvendelse for kortet. Ekstra kort og kontrolkort kan så længe oplaget rækker også hentes på Ilskov skole.

Hvad er orienteringsløb?

Ved hjælp af et orienteringskort og evt. kompas gælder det om så hurtigt som mulig at finde et i forvejen udvalgt antal poster. Vinder er den, som hurtigst finder alle posterne i korrekt rækkefølge. Du kan selvfølgelig løbe eller gå og tage oplevelsen som en sjov skattejagt.

Orienteringsløb er for alle.

Orienteringsløb er for alle aldersklasser. Der findes både lange, korte, lette og svære baner – En rigtig familiesport. I er i det samme område på samme tid, men hvert familiemedlem vælger selv sin bane. Der findes også orienteringsløb på cykel (Mountainbike) og for handicappede.

Danmark vinder medaljer hvert år og vi har nogle af verdens bedste ungdomsløbere.

Sådan bruger du kortet.

Ved hjælp af kortets signaturer kan især veje og stier lede dig frem til pæleposterne, som er anbragt nøjagtig i midten af hver af de indtegnede røde cirkler. 1 cm på kortet svarer til 100 meter (en foldboldbane) ude i naturen. Før du starter, vil det være godt at udvælge det antal poster, du vil finde.

Forbudte områder.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at når man får lov til at løbe orienteringsløb på private områder, er det med ejerens velvillige tilladelse, men der kan være visse områder, hvor vi ikke må løbe. Disse er på kortet markeret på 2 måder: Sortskraverede arealer og olivengrønne arealer (hus og have). Endvidere må der kun løbes over ”Dyrket mark ” (gult med sorte prikker), hvis du tydeligt kan se, at marken er afhøstet.

Hvordan ser en post ud?

Drengene på forsiden af kortet er ved at klippe en post, som består af en ½ meter høj pæl med et metalskilt med postnummeret. Under skiltet sidder en stiftklemme. Med et klip i dit kontrolkort beviser du, at du har været ved posten.

Kontrolkort

Du behøver kun kontrolkortet, hvis du vil konkurrere med andre. Du kan udskrive det fra Herning Orienteringsklubs hjemmeside eller selv lave det med 2×2 cm tern svarende til det antal poster, du vil besøge.

Meddelelse om beskadiget eller forsvunden post.

Hvis du opdager, at en post er beskadiget eller måske helt forsvundet, kan du give besked til Ilskov skole tlf. 9628 7630.

Her kan du læse mere om orienteringsløb www.do-f.dk og www.herning-orienteringsklub.dk. Herfra kan du også udskrive orienteringskortet og evt. et kontrolkort.

Permanent link til denne artikel: http://ilskov.net/alt-om-ilskov/orienteringskort-over-ilskov